top of page
Innerlijk Leiderschap

Innerlijk leiderschap betekent dat je je eigen autoriteit bent en erop vertrouwt dat de antwoorden bij jezelf liggen. Om dit te ontdekken is het belangrijk om te leren omgaan met alles wat tussen jou en helderheid van hart en geest staat. Geef je jezelf toestemming om een ​​eigen mening te hebben, spreek je eigen waarheid uit en voel je vrij om ernaar te handelen? 

Echte vervulling op de lange termijn komt niet van het bereiken van je uiterlijke doel, maar van het kennen van je innerlijke doel door je angsten te ontmaskeren en innerlijke vrijheid te vinden. Zodat je je leven kunt sturen vanuit een plek van innerlijke vrede, waar dingen kunnen evolueren en niet gecontroleerd hoeven te worden. 

 

Hoe pak je deze uitdaging aan? Hoe vind je innerlijke rust en ook een evenwicht tussen doen en zijn. Er zijn vele manieren om dit te ontdekken.

 

 

 

The five foundations: 

  • Clarify Your Aspiration

  • Unconditional Follow-Through

  • Never Abdicate Your Authority

  • Practice Absolute Sincerity

  • Be a Good Steward of Your Life

Uit  'The way of liberation' van Adyashanti

De kracht van intentie

Alles wat in werk en leven gebeurt, begint met een intentie. De kern van authentieke kracht is intentie. Wat vind je écht belangrijk en wat wil je creëren? De intentie bepaalt uiteindelijk het effect van alles wat je doet. Daarom is het belangrijk om bij een coaching bepaalt wat je intentie is. Je intentie bepaalt het resultaat, de impact en wat er in de toekomst zal gebeuren. Strikte eerlijkheid is een voorwaarden. Overweeg voordat je een intentie opschrijft wat je echt wilt. Beschrijf je intentie, het resultaat en de impact die je wilt hebben. En reflecteer regelmatig op de gebeurtenissen in je leven.

 

INTENTIE      Wat is het belangrijkste dat moet gebeuren?

RESULTAAT  Wat wil je als resultaat? Dit is iets meetbaars,                        dus schrijf het zo specifiek mogelijk op.

IMPACT         Dit gaat over de gevoelens die je bij jezelf of                            anderen wilt oproepen.

Aandacht en focus

"Energie stroomt waar de aandacht naar toe gaat."

 

Kan je je volle aandacht geven aan het doel wat je jezelf gesteld hebt. Of aan de taak waar je op dit moment mee bezig bent. Of is het chaos in je hoofd en word je snel afgeleid.

Onze natuurlijke toestand is innerlijke rust, aandachtige aanwezigheid. Wanneer we vanuit deze stilteplek kunnen creëren, zijn onze oplossingen anders. Ze veroorzaken heelheid. Ze komen ten goede aan de bredere geheel.

Een goede manier om dit te ervaren is meditatie, maar natuur kan dit ook oproepen en voor anderen is het sport. Hoe vind jij je innerlijke rust?

Innerlijk & Uiterlijk doel

Doelen najagen en tevreden zijn, kan dat? Je vraagt je af wat een zinvol leven is. Je wilt je wat rustiger voelen en minder stress ervaren. 

 

Veel mensen zijn druk bezig met het behalen van doelen. Waar ga ik heen, wat moet ik doen, in welke richting gaat mijn leven? Wat is het doel? Ik wil iets bereiken. Deze dingen zijn belangrijk. Maar alles lijkt geconcentreerd op het 'doen' en de bevrediging ligt vaak in de toekomst.  

 

Heb je gemerkt dat als je een doel behaalt, het geluksmoment vaak kortstondig is en dat je vaak snel opzoek gaat naar een nieuw doel in de toekomst?

 

Maar bestaat er zoiets als een innerlijk doel, innerlijke vrijheid? En kan je het uiterlijke doel afstemmen op het innerlijke doel en in het huidige moment tevreden zijn?

Dit is de uitdaging van onze tijd. 

Fundament

Innerlijk Leiderschap
Innerlijk & uiterlijk doel
Aandacht
De kracht van de intentie
bottom of page