top of page

“There is nothing more important to true growth than realizing that you are not the voice of the mind - you are the one who hears it.” - Michael Singer

Starten met meditatie

Wil je meer innerlijke rust en emotionele stabiliteit door meditatie deel te maken van je dagelijks leven? 


 

  • Je krijgt heldere instructie

  • We gaan in op het doel en achtergrond van meditatie

  • Je leert de grootste obstakels te omzeilen

  • Je krijgt inzicht in de voordelen van regelmatig mediteren

  • Naast meditatie krijg je kleine oefeningen voor het dagelijks leven

 

Zodat je:

  • Meer innerlijke rust ervaart

  • Beter kan focussen

  • Mentale weerbaarheid vergroot

  • Zelf bewustzijn vergroot en

  • Weet hoe je met stressvolle situaties kan omgaan 

 

De meditatie wordt gegeven door mij, Annette Lechner. Ik ben geïnspireerd door o.a. Adyashanti en een gecertificeerd Mindfulness Based Stress Release Trainer. Bekijk het aanbod van meditaties hier.

"Meditatie is mijn houvast in het leven en zeker in moeilijke tijden. Het heeft mij enorm geholpen om me vrij te voelen en beter te focussen op zaken die belangrijk zijn voor mij.”​

​​

Toen ik begon met meditatie was ik geschokt hoe chaotisch ik was en hoe oncomfortabel en onaangenaam mijn binnenwereld was. Meditatie is een proces, een zoektocht en het duurt even voor je voorbij de chaos kan komen. Het is als een vliegtuig dat opstijgt en door de donkere wolken heen komt en opeens de zon ziet en de heldere hemel.

 

Niemand kan je leren mediteren. Ik kan je methode en pointers geven die goed zijn om te volgen maar uiteindelijk is het iets wat je zelf moet ontdekken. Wie ben ik is de centrale vraag en het is zeer bevrijdend als je ontdekt dat je niet je gevoelens en gedachten bent.

De kracht van meditatie

De stem in je hoofd is zo constante: ik moet ________ doen. Ik ben _______.

 

Het is gemakkelijk om te denken dat je de stem in je hoofd bent totdat je ‘stil’ genoeg bent om te ervaren dat het anders is. Meditatie gaat over voldoende stil worden om het verschil te zien tussen de stem en ‘jezelf’. De ruimte die je dan kan ervaren of het bewustzijn geeft een ander perspectief. En als je open en nieuwgierig genoeg bent begint dan de ontdekkingsreis, met als centrale vraag “Wie ben ik”.

Meditatie is een manier om de jezelf te leren kennen, de grond van je wezen te herkennen.


De meest voorkomende reden waarom mensen gaan mediteren is om innerlijke rust en kalmte te vinden te midden van de stress en hectiek van het dagelijks leven. Meditatie biedt een manier om de geest te kalmeren, de gedachten tot rust te brengen en een gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen. Veel mensen zoeken naar meditatie als een manier om stress te verminderen, emotionele balans te vinden, en om beter om te kunnen gaan met de chaos van het leven.

 

Dat zijn allemaal goede redenen om te beginnen. Wat ik zelf het belangrijkste vind is dat je jezelf op een hele andere manier leert kennen. Als je de diepte van jezelf leert kennen, die oneindige ruimte en potentie waar alles ontstaat ga je anders in het leven staan. Ruimer, vrijer en directer.

Aanbod

Starters kit

10 meditaties voor onderweg 

Community - gratis bijeenkomst 1x per twee weken

Individuele sessies

​Retreat of Workshops

Meditatie & Mindfulness

bottom of page