top of page

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by

its ability to climb a tree, it will live it's whole life believing that it is stupid."

- Albert Einstein

Present Training werkt voornamelijk met de StrenghtsFinder en de Birkman methode. Deze tweede assements dragen bij een aan positieve en actieve manier van coaching.

StrengthsFinder

Als je het talent uit je zelf of uit je team wil halen, is de StrenghtsFinder test een ideaal assessment om dit boven water te krijgen. De focus ligt op eigen talent in plaats van op tekortkomingen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte om optimaal te excelleren.

 

Doe jij elke dag wat jij het beste kan? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut. En dat terwijl het ontwikkelen van sterkte punten van zo'n groot belang is op verschillende vlakken van je leven. Gallup introduceerde met succes de eerste versie van de StrengthsFinder in 2001. Decennialang heeft het StrengthsFinder-assessment miljoenen mensen geholpen met het ontdekken van hun sterke punten, van managers van multinationals tot verpleegkundigen, leraren en studenten.

Birkman

De Birkman Methode is een persoonlijkheidsinstrument dat gedrags- en beroepsgegevens uit één vragenlijst analyseert. Het geeft inzicht in de sterkten en de omgevingsvoorwaarden waarin mensen het beste werken en tot hun recht komen. 

 

Birkman is een methodiek om te reflecteren op je dagelijkse manier van werken. Om inzicht te krijgen in je gedrag en het bekende perspectief te leren corrigeren. Met als basis de psychologie van vier persoonlijkheidstypen: taakgericht en mensgericht, extravert en introvert. Oftewel; ben je een doener, prater, denker of bewaker?

 

Het geeft een beeld van je natuurlijke gedrag, je behoeften en de oorzaken van stress. De Birkman-methode gaat diep in op persoonlijkheidskenmerken. Bijzonder aan de methode is dat deze aannames en verwachtingen weergeeft. En inzicht biedt in motivatie en drijfveren. Zo leer je begrijpen waarom je reageert zoals je doet en krijg je inzicht in patronen die remmend werken.

Vergelijk je het met andere persoonlijkheidsinstrumenten dan heeft Birkman een zeer hoog detailniveau. Birkman meet ook de onderliggende behoeften: de ondersteuning die iemand nodig heeft van de omgeving om het beste uit zichzelf te halen.

Combineer je gedragskenmerken met professionele aspecten dan volgt een beter begrip van hoe en waar iemand past binnen de organisatie. Daarnaast geeft een groepsrapportage inzicht in sterktes en mogelijke conflictbronnen tussen individuen en het team.

Assessments

bottom of page