top of page

“There is nothing more important to true growth than realizing that you are not the voice of the mind - you are the one who hears it.” - Michael Singer

Waar sta je nú als manager?

De wereld waarin we leven en werken verandert snel en is onvoorspelbaar. Reorganisaties zijn aan de orde van de dag. De eisen die worden gesteld aan leidinggevenden en medewerkers stijgen alleen maar. En wie niet flexibel is, wordt al snel gezien als ‘star’ en loopt de kans buitenspel te worden gezet. 

 

>> Weet je wat je aan het creëren bent? Je overtuigingen en verwachtingen vormen je ervaring, dus wat is jouw beeld over je leiderschap? Lees meer over innerlijk leiderschap

Authenticiteit - Zelfvertrouwen

Of het nu over Corona, het milieu of leiderschap gaat, over een grote bank of de opvoeding van kinderen; we worden overspoeld door informatie. En vaak weten we niet meer wat te geloven en wie te vertrouwen. Of zelfs niet meer wat te doen.

 

Authenticiteit kan een intentie zijn. Ik leef voor 'echtheid' of ik vorm me naar het model dat me voorgeleefd wordt door anderen. Durf je je eigen spoor te volgen? En onderscheid te maken tussen wat is aangepraat, aangeleerd, de waan van de dag, verwacht wordt door familie, bedrijf en maatschappij? Durf je nog te luisteren en te vertrouwen op je eigen wijsheid, of geef je de regie liever uit handen aan anderen (een systeem, je baas of adviseurs), zodat je zelf ook geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen? 

 

Soms denken we dat de oplossingen komen van complexe nieuwe systemen, maar eigenlijke weten we wel beter. De oplossingen voor onze problemen zijn vaak veel eenvoudiger en dichterbij dan we denken. Het “denken” maakt het groot, complex en ver weg. 

 

>> Durf je rebel te zijn en je eigen spoor te volgen? Lees meer over het werken met intenties.

Aandacht verandert alles

Als leiderschap iets in beweging brengen is dan is de mate van aandacht die je hebt van cruciaal belang voor de uitkomst. Als je hoofd tolt van gedachten die niets te maken hebben met het onderwerp waar je mee bezig bent, merk je dat aan het resultaat. Door aandacht weet je wat essentieel is en wat je kan doen en op welk moment.

 

>>  Kan je voldoende ruimte creëren zodat intentie en focus het gewenste resultaat opleveren? Lees meer over innerlijk en uiterlijk doel.

Authentiek leiderschap

bottom of page