top of page

Coach, trainer, schilder & meer

 

Mijn naam is Annette Lechner en ik ben sinds vijf jaar zelfstandig coach. In 2008 heb ik mijn eigen bedrijf

'Present Training' opgezet. Ik focus me met Present Training op het coachen & training geven aan individuen en teams.

Na 20 jaar als leidinggevende in het bankwezen te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets nieuws. Ik wilde de kunst van het leiderschap naar een hoger niveau brengen: hoe kan iemand vanuit zijn natuurlijke talenten bewuster leiding geven en op een duurzame manier de kennis en inzichten van het team gebruiken?

 

Humor en creativiteit zijn twee woorden die mij goed omschrijven en die ik meeneem in mijn werkstijl. Daarnaast ben ik actief in het bestuur van twee stichtingen, schilder ik in mijn vrije tijd en werk ik in Libanon met Syrische en Libanese meiden - voornamelijk vluchtelingen. 

 

Corporate Wereld

Als leidinggevende kwam ik er achter dat ik goed ben in het ontwikkelproces en coachen. Dit is begonnen met het coachen van werknemers na re-integratie en ziekte. Daarna werden het Young Professionals in de leiderschaps- en talent programs bij de Business Academy. Ik vind het fijn om mensen te helpen en heb me daarom laten omscholen tot trainer en coach. 

 

Eigen blauwdruk

Het ontwikkelen van mezelf en anderen past bij mij. Je bent ten slotte nooit uitgeleerd. Wat ik belangrijk vind is dat mensen hun ‘eigen blauwdruk’ vinden. Daar bedoel ik mee datgene waar je talent voor hebt en waar je passie voor voelt. Dat was ook voor mijzelf een zoektocht. Het heeft even geduurd en - na veel  omwegen-  voel ik me thuis bij het opzetten van trainingen en het begeleiden van leidinggevenden en professionals. Het gaat erom dat mensen voelen dat hun werk de moeite waard is. Dat ze een positieve impact hebben op mensen en hun omgeving. Ik vind dat ik mijn werk goed gedaan heb, als mensen zeggen; “Dus ik kan gewoon mezelf zijn?!” Ja zeker dat kan, dat betekent niet dat je je af en toe moet aanpassen of iets moet doen wat je minder leuk vindt, maar wel dat je het overgrote deel van je tijd levendig en enthousiast bent.

 

 

 

 

 

 

Creativiteit

Het is niet voor niets dat er afbeeldingen

op mijn website staan van Mark Rothko -Amerikaans kunstenaar en vertegenwoordiger van het abstract expressionisme. Eén van mijn favoriete schilders. Laag over laag ontstaan er diepte en vergezichten. Zijn schilderijen vind ik weergaloos. Ze blijven me inspireren. 

Ik ben geschoold als kunstzinnig therapeute

en heb mijn hele leven getekend en geschilderd. Als ik schilder voel ik me vrij

en ik ben vaak verbaasd over mijn eigen creaties. 

Ensō, de Japanse Cirkel die onder andere staat voor kracht, verlichting, de oneindigheid en het heelal.

Schermafbeelding 2020-06-02 om 10.01.11.

Leiderschapstraining in Libanon & Syrië

Naast mijn werk als coach en trainer in Nederland ben ik directeur van de Stichting Global DreamWeb en van de Stichting TutuTeach.

Met GlobalDreamWeb geven we ook leiderschapstraining in Libanon aan Libanese

en Syrische meiden van 14 tot 21 jaar, vaak oorlogskinderen die veel hebben meegemaakt.

Het project levert mooie resultaten op. Vooral

als je ziet dat wanhoop wordt vervangen door waardig-heid, een gevoel van saamhorigheid en een nieuw toekomst perspectief.

 

Belangrijk bij culturele verschillen is om juist op zoek te gaan naar de overeenkomsten. Om verbinding te vinden met elkaar. Uiteindelijk voorkomt dat conflicten.

Het is waardevol werk waar veelal dezelfde elementen als in coaching weer terug komen:

  • Wie ben ik, waar ben ik goed in en waar loop ik warm voor;

  • Wat houdt mij tegen, hoe ga ik om met kritische stemmen van mezelf en anderen;

  • Hoe communiceer ik en wat is mijn toekomstbeeld.

Dreamwebteam.png

Team van Stichting  Global Dreamweb

Lebanon2019-3.jpg

Over mij

Anchor 1
Leiderschapstraing Libanon
bottom of page